Nadýchané langoše bez kynutí: Rychlá a snadná pochoutka!
Rychlé langoše bez čekání
Langoše, ty voňavé a křupavé placky, jsou stálicí českých festivalů a poutí. Ale co když na ně dostanete chuť doma a nechce se vám čekat na kynutí těsta? Existuje řešení! Rychlé langoše bez čekání si připravíte z jednoduchého těsta z kefíru, mouky a prášku do pečiva. Stačí smíchat ingredience, z těsta vyválet placky a usmažit je dozlatova na oleji.
Ať už je budete podávat na sladko s marmeládou a zakysanou smetanou, nebo na slano s česnekem a sýrem, zaručeně si pochutnáte. Rychlé langoše bez čekání jsou skvělým tipem na rychlý oběd, večeři nebo jen tak na chuť.
Jednoduché ingredience
Naše recepty se vyznačují jednoduchostí a dostupností surovin. Věříme, že vařit chutně a zdravě se dá i bez složitých postupů a exotických ingrediencí. Většinu surovin najdete v každém supermarketu a jejich příprava vám nezabere mnoho času. Zaměřujeme se na sezónní suroviny, které jsou čerstvé a plné chuti. Využíváme také luštěniny, obiloviny a ořechy, které jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků. Naše recepty jsou vhodné pro každého, kdo se chce stravovat zdravě a chutně bez zbytečného úsilí.
Příprava těsta
Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl ve velké míse. V jiné míse prošlehejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Tekuté ingredience pomalu přilévejte k suchým a míchejte, dokud se vše nespojí. Nepřemíchávejte. Těsto by mělo být hladké, ale ne úplně tuhé.
Pokud chcete, můžete do těsta přidat další ingredience, jako jsou například čokoládové lupínky, ovoce nebo ořechy. Přidané ingredience vmíchejte do těsta opatrně, aby se vám nerozpadlo.
Smažení langošů
Smažení je poslední a nejdůležitější fází přípravy langošů. Správně usmažený langoš by měl být zlatavý, křupavý a nadýchaný. Na smažení použijeme olej s vysokým bodem přepálení, ideálně řepkový nebo slunečnicový. Oleje nalijeme do hrnce či pánve s vyšším okrajem tolik, aby sahal do výšky alespoň 3 cm. Olej zahřejeme na 170-180 °C. Teplotu oleje můžeme ověřit pomocí kuchyňského teploměru nebo vhozením kousku těsta – pokud se ihned začne smažit, je olej dostatečně rozpálený.
Připravený langoš opatrně vložíme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 2-3 minuty z každé strany. Během smažení langoš obracíme, aby se propekl rovnoměrně. U smažených langošů dbáme na to, abychom je nesmažili příliš dlouho, jinak by byly tvrdé. Usmažené langoše vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk.
Oblíbené kombinace
Sladká chuť hrušek se skvěle doplňuje s výraznějšími chutěmi. Vyzkoušejte kombinovat hrušky s gorgonzolou a vlašskými ořechy pro luxusní předkrm. Skvěle se hodí také k pečenému masu, ať už se jedná o vepřovou panenku nebo kachnu. Pro svěží salát zkombinujte hrušky s rukolou, parmskou šunkou a hoblinkami parmazánu. Milovníci dezertů si pochutnají na hruškovém koláči s čokoládou nebo hruškovém crumble s ovesnými vločkami. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci, hrušky vám zaručeně zpříjemní gurmánský zážitek.
Tipy pro dokonalost
Cesta k dokonalosti je nekonečná, ale i malé krůčky nás k ní můžou přiblížit. Zaměřte se na jednu oblast svého života a stanovte si realistický cíl. Místo "naučím se perfektně anglicky" zkuste "dám si každý den 15 minut konverzace". Pravidelnost je klíčová, proto si vytvořte rutinu a držte se jí. Nebojte se selhání, berte je jako příležitost k učení. Oslavujte i malé úspěchy, dodají vám motivaci pokračovat. A nezapomínejte, že nejdůležitější je být spokojený sám se sebou.
Publikováno: 16. 06. 2024
Kategorie: vaření