Quesadilla Recept

Dokonalá quesadilla: Tipy a triky pro křupavou pochoutku

Co je quesadilla? Quesadilla je mexické jídlo, které si snadno zamilujete. Jedná se o jednoduchý, ale lahodný pokrm, jehož základem je tortilla plněná sýrem a dalšími ingrediencemi dle vaší chuti. Tortilla se pak přeloží napůl a opeče se na pánvi dozlatova a dokřupava. Výsledkem je křupavá a šťavnatá pochoutka, která...

Beef

Hovězí: Král české kuchyně?

Hovězí maso: Král kuchyně Hovězí maso, to je prostě klasika. Ať už máte rádi šťavnatý steak, voňavý guláš nebo poctivý hovězí vývar, tato surovina vás nikdy nezklame. Hovězí je skvělým zdrojem bílkovin, železa a vitamínů skupiny B. Díky své výrazné chuti se hodí k široké škále příloh a omáček....

Rautis

Rautis: Tajemství pražské hantýrky na vašem talíři

Co jsou rautis? Rautis jsou tradiční české ozdoby z foukaných perlí, které se vyrábějí v Jizerských horách už od 18. století. Vznikají navlékáním drobných skleněných korálků na drátky a jejich tvarováním do různých podob, jako jsou květiny, ovoce, zvířátka nebo geometrické tvary. Tyto ozdoby se používají k...

Květákové Placičky Recept

Křupavé květákové placičky: Recept na neodolatelnou pochoutku

Výběr správného květáku Když vybíráte květák - no, to je podobně náročné jako bobkový list pěstování, musíte koukat na spoustu věcí. Hlavně ať je hlávka pevná a růžičky hezky krémově bílé a namačkané na sebe. Jako když se snažíte o bobkový list pěstování na zahradě - taky chcete, aby byl bez poskvrnky....

Kapr

Vánoční klasika? Kapr na talíři v moderním kabátku

Kapr: Tradiční pochoutka Kapr je v České republice neodmyslitelně spjatý s vánočními svátky. Tato tradice má kořeny už ve středověku, kdy kapři z rybníků zdobili štědrovečerní tabuli v klášterech. Postupem času se kapr stal dostupnějším a dnes si ho dopřáváme smaženého, pečeného i vařeného. Oblíbený je kapr...

Krémové Rizoto

Krémové rizoto: Recept na sametově hebký gurmánský zážitek

Výběr správné rýže Svět rýže je překvapivě pestrý a vybrat tu správnou pro vaše kulinářské kreace může být oříšek. Nejdříve si ujasněte, jaký typ jídla chystáte. Pro nadýchanou přílohu, jako je rýže k zelenině, sáhněte po dlouhozrnné rýži basmati nebo jasmínové. Jejich zrna se po uvaření neslepí a...

Gran Moravia

Tajemství chuti: Gran Moravia - italský sýr, který si zamilujete

Co je Gran Moravia? Velká Morava byla prvním stabilním státním útvarem západních Slovanů, existujícím v 9. století na území dnešní Moravy, Slovenska a přilehlých oblastí. Vznikla spojením menších knížectví pod vládou Mojmírovců. Největší rozmach zažila za vlády knížete Rostislava a jeho nástupce...

Ovocny Dort

Dokonalý ovocný dort: Recept, který si zamilujete!

Výběr ovoce pro dort Při výběru ovoce na dort se fantazii meze nekladou. Vybírejte plody podle sezóny, chuti a vzhledu. V létě osvěží jahody, maliny, borůvky, rybíz nebo broskve. Na podzim přijdou vhod švestky, hrušky, hroznové víno a jablka. V zimě se nebojte sáhnout po exotickém ovoci jako ananas, mango, banán nebo...

Kafec

Vůně, která vás probere: Objevte svět kávy s [název kafecu]!

Nejlepší kávová zrna z celého světa Svět kávy je plný úžasných chutí a vůní, které čekají na objevení. Keňská káva je známá svou ovocnou kyselostí a plným tělem. Etiopská káva, kolébka kávy, nabízí květinové a citrusové tóny s jemnou kyselostí. Pokud hledáte něco sladčího, vyzkoušejte kávu z Kostariky s...

Langoše Bez Kynutí

Nadýchané langoše bez kynutí: Rychlá a snadná pochoutka!

Rychlé langoše bez čekání Langoše, ty voňavé a křupavé placky, jsou stálicí českých festivalů a poutí. Ale co když na ně dostanete chuť doma a nechce se vám čekat na kynutí těsta? Existuje řešení! Rychlé langoše bez čekání si připravíte z jednoduchého těsta z kefíru, mouky a prášku do pečiva. Stačí smíchat...

Kuřecí Stehna V Troubě

Křupavá kuřecí stehna z trouby: Recept na nedělní oběd

Výběr šťavnatých stehen Při výběru kuřecích stehen hraje roli několik faktorů. V první řadě se zaměřte na barvu masa. Ta by měla být světle růžová a kůže spíše bílá nebo lehce nažloutlá. Vyhněte se masu, které má našedlý nádech, to značí, že už není úplně čerstvé. Důležitá je také textura. Stehna...

Cuketa V Troubě

Šťavnatá cuketa v troubě: Rychlý recept i pro začátečníky

Výběr cukety a ingrediencí Při výběru cukety na smažení volte mladé a pevné plody s lesklou slupkou bez známek poškození. Čím menší cuketa, tím sladší a jemnější chuť. Pro smažení se hodí i cuketové květy, které dodají pokrmu delikátní chuť. Kromě cukety budete potřebovat vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl,...